Quantcast
Channel: Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper
Viewing all articles
Browse latest Browse all 107137

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ!

$
0
0
Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, που κατεβαίνει στις προσεχείς εκλογές σε συνεργασία με τη Δράση του Στ. Μάνου, μιλάει στο tvxs.gr και λέει τις γνωστές αρλούμπες πουλέει καθένας που δεν έχει ιδέα από το πρόβλημα, χρησιμοποιώντας -τιάλλο- σοφιστείες, στο φιλοσκοπιανό TVXS, που αναγνώρισε ήδη μακεδονικήμειονότητα:


Στα μειονοτικά οι θέσεις σας είναι πιο ριζοσπαστικές και από τηςαριστεράς. Για παράδειγμα το ζήτημα της μακεδονικής μειονότητας και τουευρύτερου Μακεδονικού. Ο σεβασμός στις μειονότητες με ποιεςσυγκεκριμένες πολιτικές θα πρέπει να εκφραστεί;
Πάρα πολύ απλά θα πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε ανθρώπους οι οποίοιείναι Έλληνες πολίτες ή κάτοικοι στη χώρα. Το γεγονός ότι κάποιος δεναισθάνεται Έλληνας στην εθνικότητα αλλά αισθάνεται πολίτης και θέλει ναείναι νόμιμος, να έχει υποχρεώσεις και δικαιώματα, είναι μία αντίληψηκαι φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή και σύγχρονη. Τα πολύ μεγάλα κράτη, τανεώτερα κράτη, είναι περήφανα που έχουν πολλούς λαούς και έχουνκαταφέρει μαζί να συνεννοούνται και να κάνουν αυτά που έχουν κάνει. Δενείναι τυχαίο που οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία είναι κράτηπολυεθνικά, δεν πάνε τόσο άσχημα.
Εν πάση περιπτώσει, σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν τον εαυτό τουςΤούρκο ή Μακεδόνα, όχι Έλληνα Μακεδόνα. Αυτοί οι άνθρωποι, σύμφωνα μετις συνθήκες που έχουμε υπογράψει, έχουν δικαίωμα ατομικού καισυλλογικού αυτοπροσδιορισμού. Ξέρετε, ξεχνάμε στην Ελλάδα ότι υπάρχει ησυμφωνία της Κοπεγχάγης το 1991, όπου στο άρθρο 31 υπάρχει δικαίωμαομαδικού αυτοπροσδιορισμού. Έτσι, δεν είναι μόνο η φιλοσοφική άποψη τωνφιλελεύθερων αλλά είναι και οι συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας. Όπωςκαι οι γνωματεύσεις των αρμόδιων οργάνων τόσο της Ε.Ε, όσο τουΣυμβουλίου της Ευρώπης και των Ηνωμένων Εθνών, που σε κάθε έκθεσή τουςαναφέρονται σε Τούρκους και Μακεδόνες στην Ελλάδα. Επίσης θα πρέπει ναλεχθεί για το θέμα της διαφοράς μας με τη Δημοκρατία της Μακεδονίας ότιεδώ υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα. Στα 20 χρόνια που προσπαθούμε ναβρούμε ένα όνομα η κατάσταση στην ελληνική κοινή γνώμη έχει αλλάξειπρος το χειρότερο. Σήμερα διερωτώμαι πόσα κόμματα δέχονται ακόμα και τησύνθετη ονομασία. Εκείνο που πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι ότι στηνΕλλάδα εκείνο που αποκρύπτεται είναι πολύ σημαντικό. Το θέμα τηςεθνικότητας, της γλώσσας και της κουλτούρας είναι κατοχυρωμένα«μακεδονικό», σκέτα μακεδονικό, για τη γειτονική μας χώρα. Αυτό δεν τολένε στον κόσμο, δεν συμπεριλαμβάνεται στο mandate του κυρίου Νίμιτς,έχει τελειώσει και εμείς νομίζουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει.
Θα πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι μερικά πράγματα του τα λένε ψέματα.Δηλαδή, σήμερα εμείς επίσημα δεχόμαστε ότι υπάρχει ένα κράτος στο βορράπου λέγεται πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Αυτόσημαίνει ότι, αν δεν ήταν το «πρώην», επί 60 χρόνια ήταν«Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» και το μόνο που έγινε είναιότι διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία. Τι θα έπρεπε να μείνει από την πΓΔΜ ανεξαφανιστεί το πρώην; Τόσο απλά δεν είναι;
 
/taxalia.blogspot.com
 

Viewing all articles
Browse latest Browse all 107137

Trending Articles